Search
Close this search box.

Werkplaats

Periodiek onderhoud aan uw buitenboord is erg belangrijk. Want onderhoud betekent behoud.

Veel mensen zetten hun motor of combinatie boot en buitenboordmotor na een seizoen vaarplezier zonder onderhoud in de stalling. Dat betekent in vele gevallen dat zodra het watersport seizoen weer begint de boot ook zonder onderhoud te water gaat. Het is immers mooi weer en er moet gevaren worden. En dat is nou net het moment waarop problemen met uw boot en of buitenboordmotor beginnen. Veel voorkomende problemen zijn condensvorming of vocht in het brandstofsysteem en met een slechte brandstof kwaliteit gaat dit vaak gepaard gaan met oxidatie.

Hierdoor kunnen tijdens gebruik diverse delen van het brandstofsysteem verstopt raken en duurt uw watersportseizoen niet lang. Daarnaast kan er ook vocht binnen dringen in het staartstuk van de motor. Dit is de versnellingsbak van uw buitenboordmotor. Het risico van vocht in dit gedeelte van uw buitenboordmotor is dat er een mengsel ontstaat van olie en water. Hierdoor wordt uw staartstuk minder goed gesmeerd en daalt de levensduur.

Om dure reparatie te voorkomen raden wij van Outboard Service Noord aan om periodiek onderhoud aan uw buitenboordmotor te plegen.