Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Traileronderhoud

De trailer is cruciaal voor een behouden vaart. Zonder een goede boottrailer kan het zo zijn dat het uitje met uw boot in het spreekwoordelijke water valt. De meest voorkomende gebreken zijn slijtage aan de wiellagers. Doordat de boottrailer bij het te water laten van de boot in aanraking komt met water kan er vocht binnendringen in de wiellagers. Als de boottrailer een langere tijd stilstaat of stil heeft gestaan is de kans aanwezig dat de kogels of rollen in de lagers gaan roesten. Daarnaast neemt de kwaliteit van het vet in de wiellagers af en loopt u het risico dat de wiellagers nog verder slijten.

Hoe u kunt opmerken dat uw wiellagers aan vervanging toe zijn?
Dit kunt u meestal wel horen op het moment dat u met de boottrailer gaat rijden. Er komt dan een zoemend en aanslepend geluid uit de boottrailer.

Wat kun u zelf doen om de slijtage aan de trailer te verminderen?
U kunt beginnen met het schoonmaken van de trailer, iedere keer als u deze in aanraking hebt laten komen met water. Meestal blijft er mos of waterplanten achter op uw boottrailer. Daarnaast geregeld de bandenspanning en loop voor gebruik altijd even een rondje om de boottrailer voor een visuele inspectie. Uiteraard controleer u voor de veiligheid van het gebruik van de trailer ook de verlichting.

Wat kan Outboard Service Noord voor uw doen?
Onderdeel van onze werkplaats is volledig onderhoud van uw boottrailer. Op onze nieuwe locatie in Minnertsga zijn we in staat om u veilig en vertrouwd richting de boothelling te sturen.

Een greep uit de diensten passend bij het onderhoud en aanpassen van uw boot en boottrailer:

Nieuwe trailer nodig?
Naast onderhoud biedt Outboard service noord ook nieuwe- en gebruikte boottrailers aan. Wij zijn dealer van Marlin, I-Trailers en TTH- Trailers. En kunnen op verzoek aan al uw wensen voldoen.