Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Impeller

Naast periodiek en preventief onderhoud aan uw boot is het ook verstandig om iedere 2 jaar de impeller van de buitenboordmotor te vervangen. De impeller is een rubberschoepenwiel dat onder in het staartstuk zit gemonteerd. Deze impeller pomp het water de motor in en verzorgd de koeling van de motor. De impeller wordt in de loop van de jaren hard en de elasticiteit neemt af, waardoor ook de koeling afneemt. In het ergste geval verliest de impeller zijn schoepen waardoor er helemaal geen koeling meer is en er grote motorschade kan ontstaan.

Voorkomen is beter dan genezen, het tarief voor het vervangen van de Impeller is afhankelijk van het aantal pk’s van uw motor.

Wij werken veelal met originele onderdelen. Mocht er een onderdeel bij ons of bij de desbetreffende dealer niet voorradig zijn, dan werken wij met de onderdelen van Sierra Marine. Dit zijn goede universele after-market onderdelen waarmee wij de garantie van ons onderhoud en reparaties waarborgen. U kunt bij ons terecht voor alle merken buitenboordmotoren zowel 2 takt als 4 takt.